barn

Där försökte jag springa med, hålla takten. Jag i mina hala höstskor med en lång nästan släpandes pälsjacka. Hon med mössa, vantar och vinterskor. Jag med håret sprayat och snyggt upplagt tillsammans med de röda läpparna. Hon med det långa orörda håret endast kontrollerat av mössan och med ett orört rent ansikte. Jag som halkar runt och snubblar vid minsta lilla ojämnhet. Hon springandes framför mig, som ibland vänder sig om, ser mig långt borta och väntar in mig. Efter den långa isvägen jag precis överlevt så vandrar vi i snö. Snö som är djup och hård. Vi båda går och känner hur fotstegen precis glider igenom snön precis när man tar nästa steg. Jag förundras av hennes energi, hennes fantasi och hennes livlighet. Hur hon kan springa runt, vandra runt på isen utan minsta rädsla och njuta av att kunna glida i en isbacke. Själv ser jag bara svårigheter, hinder och skador.
Då. Precis då. När den lilla flickan springer iväg och skrattar och ber mig att springa efter. Då inser jag hur fast jag är. Hur fast jag är i min ålder, i min rädsla för att ramla och slå mig och i min rädsla för att strumpbyxorna ska rivas upp. Men då insåg jag hur dum jag varit. Så jag sprang. Jag kämpade med mina höstskor i den djupa snön, jag kämpade med att hinna ikapp flickan och jag kämpade med att skratta högt.
Om jag letar djupt inne i mig finner jag denna lilla flickan. Hon som klättrar högt, skrattar åt allt och vågar slänga sig i vattnet med kläderna på. Hon som fortfarande är ett barn. Denna flicka som jag umgicks med idag, hon bör njuta. Hon kan strunta i smink, snygga kläder och prov. Hon kan springa fritt och skratta högt.

Kommentarer
Postat av: ida

din text är fin vendela, väldigt fint skrivet.

2009-12-30 @ 02:19:33
URL: http://kulisser.blogg.se/
Postat av: !================================> E.P

det är synd att förstöra snygga kläder...

2009-12-30 @ 13:37:09
Postat av: agge

jag gillar övergången från irritation till glädje. bra!

2010-01-09 @ 11:30:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0