inspiration

Jag hade en lärare i högstadiet som inspirerat mig så. Hon är väldigt kort och vågar skälla på de där tvåmeterseleverna med mest respekt i hela skolan. Varje gång någon hade haft hemkunskap svansade hon efter och bad om ett smakprov. Och om man hade bakat bullar så sa vi att hon fick ta så många hon ville, men hon svarade alltid att det räckte med en, "annars kanske jag börjar se ut som en". Hon älskar att åka skidor och resa. 
Denna kvinna förlorade sin man för några månader sedan. De hade gift sig några år tidigare, de hade rest mycket och upptäckt världen tillsammans. Hon var så glad varje gång man berömde hennes vigselring. När denna man försvann, då trodde jag att hon skulle gå under helt. Och visst, hon har troligtvis haft det tungt och hennes hjärta har troligtvis svidit så mycket att det hade varit enklare att skära ut det. Men nu har hon rest sig. Hon har rest sig, och fortsätter livet. Hon firar vänners födelsedagar, säljer hans skidor och spelar golf. Hon kollar på Skavlan. Hon lever. Och det är så fascinerande. Hon hade kunnat helt gett upp, hon hade kunnat lega hemma och deppat och försökt förstå sig på världens alla orättvisor. Istället reser hon sig och fortsätter leva. Hon har inspirerat mig så

Kommentarer
Postat av: v

(hjärta dig)

2009-11-16 @ 01:23:47
Postat av: siri

jag har min pappa som förebild. Han har sett hela världen utan pengar och levt på sin musik som folk har gått runt och sjungit på. En dröm för mig vore att folk gick runt och sjöng på mina låtar.

Kan inte föreställa mig hur underbart det vore.

2009-11-16 @ 08:31:14
URL: http://multiplikation.blogspot.com/
Postat av: agge

fin text vendela. jag gillade hur du använde dig av anaforer när du skrev personbeskrivningen, det förstärkte den personliga känslan av texten och blev därav mycket starkare.

2009-11-16 @ 19:37:07
Postat av: V

Agge: Jag blev inspirerad av Bridget Jones, när hon presenterar Perpetua till Mark Darcy..

2009-11-16 @ 21:58:25
URL: http://frokenrundberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0