ragnhild och jag

Café Ragnhild
När jag tänker tillbaka på min högstadietid ser jag inte parkbänksfyllor eller ständig jakt på att bli coolast i klassen. Jag upplevde aldrig sådant. Jag upplevde Cafè Ragnhild. Jag upplevde kvällsseglingarna. Jag upplevde spelningar i små källarlokaler. Jag upplevde enormt många filmkvällar. Det var min högstadieepok. 
Jag ser det som en mycket kär men samtidigt vilsen period i mitt liv. Då jag inte var hundra på vem jag var och vad jag ville. 
Och Café Ragnhild. Jag spenderade nästan all min fritid där. Inredningen var osmaklig, personalen inte den trevligaste och toaletten ska vi inte tala om. Men det var en del av mig. Deras chokladmuffins med te, eller deras grillade paninis. Deras skrämmande trappa när man alltid var nära till fall. Deras tavlor som var alldeles för färgglada för min smak. Mycket har hänt på det cafèet. Många sanningar har avslöjats, många vänskapsband har bundits täta, många hjärtan har krossats där. Jag blev dumpad utanför det fiket, en gång för flera år sedan. Då trodde jag att kärleken var förgäves, att den knappt existerade. Men sanningen var bara att han var en skitstövel och jag var befriad från honom. Men det visste jag icke då. Och då, då fanns Ragnhild till min tröst, med mina vänner där på mindre än en kvart. Ragnhild har gått igenom så mycket med oss. 
Och idag hände det. Jag skulle gå dit med en av dessa Ragnhild-vänner. Vi gick den vanliga korta promenaden, som vi gått så många gånger tidigare. Och så steg vi in. Och cafèet var tomt. Det stod inga bakverk i disken, inte en själ i närheten och två bord utan stolar. Vi staplar ut. Och ser en skylt med den ungefärliga texten; Café Ragnhild har stängt. Snart öppnar en indisk restaurang.
En epok har nu raderats i världen, nu existerar minnena endast i mitt huvud

Kommentarer
Postat av: Johnjohnjohn

Oj, men gud vad sorgligt att läsa. Nu förstår jag kvällens beteende mycket bättre

2009-10-18 @ 22:05:42
URL: http://riodecharmero.blogg.se/
Postat av: Susanne

Nej du skämtar?

2009-10-19 @ 07:29:53
Postat av: Anonym

Jag skämtar inte alls susanne

2009-10-19 @ 08:38:54
URL: http://frokenrundberg.blogg.se/
Postat av: mikaela

saaaaad :(

2009-10-19 @ 15:00:38
URL: http://mikaelakarolin.blogg.se/
Postat av: agge

låter kul

2009-10-19 @ 21:03:32
Postat av: ida

herregud, vilken chock.

kände att en del av mig blev väldigt ledsen nu. det är det enda någorlunda bra stället att fika på i södertälje. jag gillar inte tratten.

2009-10-20 @ 21:36:48
URL: http://kulisser.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0