pendela

5 dagar i veckan, varje vecka, varje månad.
buss 770 som går 7 minuter över 7. 
alltid.

jag stiger vant på, möts av bankkvinnan som har en ny rosa piffig väska. jag går förbi en man med mustasch. jag, precis som alla andra 770veteraner, skiljer på gamla och nya pendlare. vi ser när "bankmannen" har en ny vintermössa, när kvinnan med det blonda håret blir besviken när någon tagit hennes plats, när kvinnan med råttansiktet har en ny trenchcoat, när den 50-åriga kvinnan med hemsk smak ler mot mannen med mustasch och sätter sig mitt emot. vi ser allt, vi 770veteraner.

alla dessa människor fascinerar mig, precis som människor i allmänhet. alla har sina egna liv, men vi möts varenda dag. på samma gamla buss, på samma gamla platser, med samma väg. varenda dag.

en av dessa är mannen med mustasch, mustaschmannen. han hoppar på stationen innan mig (det finns bara en station innan mig) och sitter alltid på samma plats. fyrsätet i mitten, med ryggen mot mig. en gång gjorde han tvärtåt, vilket gjorde mig lite förundrad. han har välkammat hår, lite halvsjaskiga kläder och en fin mustasch. det synns att han ansträngt sig och lagt tid på denna hårväxt under näsan. han har ofta en beige jacka, en grönröd halsduk och en portfölj i färgerna blå-orange. varenda dag hoppar han av vid södertälje sjukhus. jag har tagit förgivet att han är läkare. han ser ut som en trött och sliten sådan. men idag hände någonting ytterst märkligt. jag valde en annan väg till skolan, och bytte buss vid södertälje sjukhus. när jag kliver på buss nr748 ser jag mustaschmannen. han hoppar av vid sony ericsson-byggnaden. och jag ser att på hans portfölj står det Sony Ericsson. Mustaschmannen är inte läkare. Han är Sony Ericssonare. Här har jag, i ett år, trott att han varit en cool doktor (som för 15 år sedan var en läkare à la George Clooney i Cityakuten), men så fel jag kan ha!
Besvikelsen var ett faktumKommentarer
Postat av: agge

pendela!! eller kanske froken rundberg?

varför byta blogg?

2009-09-18 @ 19:21:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0